miércoles, 7 de abril de 2010




ÉSSER I DEIXAR SER

Jutges i jutjadors, la societat de avui no respecta els costums dels altres, no es capaç d’acceptar a la gent amb diferències.

Moltes vegades ens en trobat casos de gent que no respecta la manera de ser de les persones; el lloc de naixement, els seus costums, creences, pensaments... Quantes vegades ens hem trobat amb una situació de racisme en algun lloc? Es necessari tenir que pagar tots per quatre gats que no respecten als demés?

Respectem nosaltres la manera de ser de la gent?

Es molt fàcil dir, jo respecto i accepto la manera de ser o pensar de la gent, o qualsevol costum.. sobretot quan ens referim als immigrants, però realment ho acceptem? O no fem cas? Normalment ens trobem en situacions que si no ens afecta a nosaltres no fem cas. A l’escola, per exemple, si ve un nen o nena nou d’altre lloc, amb prous dificultats per adaptar-se, pocs nens s’apropen a dir-li ‘Hola’ només veient que es immigrant, per sort, no sempre es així.

Som respectats pels altres?

Normalment en temes d’immigració alguna gent es racista, però n’hi ha d’altres que no. Però no sempre aquest sentiment de acceptació no es recíproc. N’hi ha d’immigrants que no ens respecten, que ens roben, que no es terminen d’adaptar a la societat, pot ser per necessitat, però si ells demanen un tracte adequat també ells ho han de donar.
Si tots aprenem a tolerar-nos, podem fer un món millor i més tranquil.

Fet per: Miguel Vanegas

No hay comentarios:

Publicar un comentario